World Show 2018 - 2. osa

01.11.2018

Tuomarini Sebastian Pruchniak aloittaa arvostelen abessinialaisista. Osallistujia on useista maista, työskentelykielenä kehässä englanti. Vilkkaat kissat seuraavat seinän screeneiltä lähetystä, Pohjoisen Rotukissayhdistys näyttelyyn askartelemat höyhenpillilelut saavat abyiltä lämpimän vastaanoton. Toinen toistaan upeampia kissoja. Värin parhaita valitaan riistanvärisistä kaikkiaan kolme, vaikka poissaoleviakin listoilla on.  Ihan päivän alkupuolella riennän toiselle tuomarille esittelemään Duudsonin, jota jännittää niin isoksi kolliksi luvattoman paljon. No tuomari kohtelee kisua nätisti ja minäkin annan sen esiintyä (lue: olla esiintymättä), juuri niin kuin se haluaa. Kollikissat ovat niin mamman poikia, että maailmanluokan näyttely ilman omaa mamia voi olla extrajänskä. Saamme ujoilusta huolimatta kutsun tuomarin parhaan valintaan. Karvakatkaravun palautus häkkiin ja takaisin oman tuomarin luo.

Abyjä riittää ja riittää. Juttuakin riittää, vaikka ei tuomarini mikään hidas ole. Lounasaika alkaa ja arvostelu venyy. Kun en säntäilyltäni ole ehtinyt aamupalaa syömään ja lounaskin uhkaa jäädä väliin, alkaa pinna kiristyä. Toinen pääassistenteista tulee päästämään minut tauolle. Ruokalassa nostan jalat tuolille ja syön rauhassa. Kahvin päätän nauttia alakerran salakahvilassa. Kun palaan paikalleni, ollaan arvostelussa jo edetty rex-rotuihin. Ihailen kauniita devon rexejä. Pentuluokassa niitä on kolme. Kotimainen tuomari saapuu paikalle tv-ryhmä varjonaan. Sebastian saa kertoa devon rexeistä tv-katsojille. Devonien jälkeen ensimmäinen rotu on itämainen pitkäkarva. Kavereiden punainen kastraattikolli Mokoma pääsee Sebastianin kommenttien myötä esittelemään tätä ihanaa rotua suurelle yleisölle.  

Tv-ryhmä jatkaa eteenpäin ja mekin pääsemme itämaisiin lyhytkarvoihin. Siamilaisissa odottaa yllätys, kun lilakilpikonnanaamioiden vuoron koittaessa saapuu pöydälle ruskeakilpikonnanaamio. Naapuripöydän assistentti ottaa omistajan mukaansa sihteeristöön väriasiaa selvittämään. Omistaja palaa yksin minun tuomarini luo. Yhteisen kielen puuttuessa kommunikoimme google translatella. Kun ei asiasta tule sen selvempää, päätän itse puolestani lähteä sihteeristöön. Palaan selvien ohjeiden kera ja poissaollessani ovat omistaja ja kissakin löytäneet oikean tuomarin. Taululle vilkaistessa tajuan Duudsonin tuomarin aloittavan tuomarin parhaiden valintansa kahden kissan päästä. Saan lentävän assistentin kiinni ja kirmaan häkeille hakemaan sinitabbynaamiota. DD:tä jännittää yhä. Arvostelu on valmis, mutta tuomari tarkastaa TP-valintoihin tulevien numeroita omista papereistaan loputtomiin.

Kun vihdoin pääsemme valintaan, on kissa jo melko yhteistyöhaluton ja annan sen olla, niin kuin se haluaa olla, en venytä. Kun jälkeenpäin katson kaverini tilanteesta ottamia kuvia, niin ei se pahalta kaulakorunakaan näytä. No odotetusti se on kuitenkin moido ja Brasilian Harry Potter-kissa paneeliin. Onnea Rodrigo ja kumppanit :) Deedee häkkiin ja kohta alkaa minunkin tuomarini TP-valinnat. Uroksissa hän valitsee jatkoon ABY-uroksen, huomisen maailman voittajan.